Kaj je Kolesarimo.Skupaj?

Kolesarimo.Skupaj je dobrodelni kolesarski dogodek, kjer udeleženci kolesarijo na svoji poljubno izbrani trasi, bodisi v okolici svojega doma ali na svoji najljubši kolesarski poti.

Kolesarijo lahko sami, z družino ali s prijatelji, v eni ali več etapah. Ob našem dogodku želimo na kolo spraviti čim več ljudi in verjamemo, da bodo s tem ljudje odkrivali lepote Slovenije in neraziskane kotičke.

Naši kolesarski reprezentanti so naša motivacija in podpora, saj je priljubljenost kolesarstva zaradi njihovih uspehov zelo velika. Oni so prvi, ki so akcijo podprli skupaj s Kolesarsko zvezo Slovenije, pridružila sem jim je fundacija Neurotrust in naš paraolimpijec Primož Jeralič. Zaradi samega namena akcije, so svojo podporo in pripravljenost sodelovanja izkazali tudi Anamarija Lampič, Filip Flisar in Robi Kranjec. SKUPAJ lahko nadobudnim, malim invalidom pomagamo na kolo, jim zagotovimo ustrezno opremo, znanje in poskrbimo, da se vklopijo v družbo in šport.

Leto 2021 je na področju športa, podobno kot pri vseh drugih panogah zaznamovano zelo drugače kot smo bili vajeni. Vzroka za to ni potrebno posebej navajati, saj je pandemija novega koronavirusa naša stalnica že več kot eno leto. Kljub temu pa življenje teče naprej in novi realnosti se vsi bolj ali manj uspešno prilagajamo. Šport v najširši obliki je med našimi državljani zelo cenjen. Prav tako redno ukvarjanje s športnimi aktivnostmi priporočajo svetovne strokovne institucije, ki se ukvarjajo z varovanjem zdravje in dobrega počutja.

Za sodelovanje na dogodku ni potrebno plačati prijavnine, je pa potrebna prijava in vnos prevoženih kilometrov. Na podlagi števca prijav in števca skupnih kilometrov, namreč nabiramo sredstva za dobrodelno noto dogodka, s katero želimo opozoriti na ranljive skupine, katerim je kolesarjenje oteženo, a kljub temu v veselje in s tem podpreti parakolesarje. Želimo jim zagotoviti opremo, znanje in možnost za kolesarjenje. V kolikor želite prispevati 5 EUR pa pošljite SMS na 1919 s ključno besedo KOLESARIMO5.

Tekom dogodka bomo organizirali razne nagradne igre objavljanja najzanimivejših tras, slik itd. na socialnih omrežjih.

Na lanskoletnem dogodku smo dobrodelni del posvetili starejšim osebam z demenco in nekaterim drugim nevroloških boleznim, kateri so se priključili akciji. Skupaj smo prikolesarili do kar dveh školjčnih stolov, katera smo podarili DSO Ljubljana Vič – Rudnik, enota Bokalci, ter DEOS Notranje Gorice. Poleg školjčnih stolov, smo z donacijo sobnega kolesa, pomagali uporabnikom Centra Korak v Kranju, osebam s pridobljeno možgansko poškodbo, pri vsakodnevnih terapijah. Pomagali pa smo tudi Združenju bolnikov s cerebrovaskularno boleznijo, in sicer ljudjem po možganski kapi, tako da obiskujejo nevrorehabilitacijske ure v Centru Itero.