Kaj je Kolesarimo.Skupaj?

Kolesarimo.Skupaj je akcija, kjer udeleženci kolesarijo na svoji poljubno izbrani trasi, bodisi v okolici svojega doma ali na svoji najljubši kolesarski poti. Kolesarijo lahko sami, z družino ali s prijatelji, v eni ali več etapah. Ob našem dogodku želimo na kolo spraviti čim več ljudi in verjamemo, da bodo s tem ljudje odkrivali lepote Slovenije in neraziskane kotičke.

Naši kolesarski reprezentanti so naša motivacija in podpora, saj je priljubljenost kolesarstva zaradi njihovih uspehov zelo velika. Oni so prvi, ki so akcijo podprli skupaj s Kolesarsko zvezo Slovenije, pridružila se jim je fundacija Neurotrust in naš paraolimpijec Primož Jeralič. Zaradi samega namena akcije, so svojo podporo in pripravljenost sodelovanja izkazali tudi Urša Pintar, Anamarija Lampič, Filip Flisar, Robert Kranjec, Martin Hvastija ter Brina Rogelj, po kateri je navdih in ime dobil naš dobrodelni del akcije – Brinina skrinjica.

Leto 2021 je na področju športa, podobno kot pri vseh drugih panogah zaznamovano zelo drugače kot smo bili vajeni. Vzroka za to ni potrebno posebej navajati, saj je pandemija novega koronavirusa naša stalnica že več kot eno leto. Kljub temu pa življenje teče naprej in novi realnosti se vsi bolj ali manj uspešno prilagajamo. Šport v najširši obliki je med našimi državljani zelo cenjen. Prav tako redno ukvarjanje s športnimi aktivnostmi priporočajo svetovne strokovne institucije, ki se ukvarjajo z varovanjem zdravje in dobrega počutja.

Za sodelovanje na dogodku ni potrebno plačati prijavnine, je pa potrebna prijava in vnos prevoženih kilometrov. S tem sodelujete v nagradni igri in se potegujete za privlačne nagrade. Sledite našim profilom na Facebook in Instagram strani in objavite utrinke iz svojega kolesarjenja #kolesarimoskupaj.

Tekom akcije zbiramo sredstva za dobrodelno noto dogodka, s katero želimo opozoriti na ranljive skupine, katerim je kolesarjenje oteženo, a kljub temu v veselje. Želimo jim zagotoviti opremo, znanje in možnost za kolesarjenje. V kolikor želite prispevati 5 EUR pa pošljite SMS na 1919 s ključno besedo KOLESARIMO5.

Kolesarimo.Skupaj

Na lanskoletnem dogodku smo dobrodelni del posvetili starejšim osebam z demenco in nekaterim drugim nevroloških boleznim, kateri so se priključili akciji. Skupaj smo prikolesarili do kar dveh školjčnih stolov, katera smo podarili DSO Ljubljana Vič – Rudnik, enota Bokalci, ter DEOS Notranje Gorice. Poleg školjčnih stolov, smo z donacijo sobnega kolesa, pomagali uporabnikom Centra Korak v Kranju, osebam s pridobljeno možgansko poškodbo, pri vsakodnevnih terapijah. Pomagali pa smo tudi Združenju bolnikov s cerebrovaskularno boleznijo, in sicer ljudjem po možganski kapi, tako da obiskujejo nevrorehabilitacijske ure v Centru Itero.