Gorje na Olimpijado 19.6. – 12.7.2021

Majhna občina Gorje ima kar 3 kandidate za udeležbo na prihodnjih zimskih olimpijskih igrah. V priznanje k uspehu svojih soobčanov in v spodbudo k splošnemu športnemu udejstvovanju, se je župan Gorij, Peter Torkar odločil, da bo v soboto, 19. junija 2021, prekolesaril pot iz Gorij preko Postojne do Kopra, kjer ima OKS svoje regijske pisarne. Na skoraj 180 km dolgo pot župan v okviru akcije Kolesarimo.Skupaj vabi vse svoje sokrajane, župane ostalih gorenjskih občin in vse ostale, da se mu pridružijo. Hkrati vabi vse, da do konca dogodka, 12.7.2021, ko bo Gorje obiskala olimpijska bakla, čim več kolesarijo in se s prevoženimi kilometri prijavijo na spletni strani.

Obiščite dogodek na FB starni in delite fotografije vaših najljubših poti. #kolesarimoskupaj

V sobi na kolesu do 31.7.2021

Ker kolesarjenje ni samo vožnja po cestah, smo v spodbudo za vse, ki kondicijo pridobivajo na sobnih kolesih, na trenažerjih, v Domovih starejših občanov, za namen rehabilitacije… pripravili dogodek V SOBI NA KOLESU. Z akcijo Kolesarimo.Skupaj spodbujamo namreč vse vrste kolesarjenja – kjerkoli, kadarkoli in po svojih zmožnostih.

Pridružite se nam in tudi vi oddajte svoje kilometre, ki ste jih pridno nabrali. Kolesarimo SKUPAJ!

Klobasarjenje 30.5.2021

Zveza paraplegikov Slovenije organizira že 7. Klobasarjenje. Člane vabijo na vožnjo od Kopra do Izole in nazaj, za bolj zmogljive ročne kolesarje so pripravili še daljši 49 kilometrski izziv. Vključili so se tudi v akcijo Kolesarimo.Skupaj, kjer želimo skupaj opozoriti, da se tudi paraplegiki vključujejo v šport in promet, pri čemer potrebujejo nekaj več razumevanja.

Varno na kolesu

V mesecu maju se končuje zadnja etapa programa Varno na kolesu, ki že devet let širi sporočilo o varnosti v prometu ter aktivnem življenjskem slogu. Letos je sodelovalo 10.000 učencev iz 140 osnovnih šol, skupaj pa so šole prekolesarile 144.664 kilometrov.

S kilometri, prevoženimi na kolesu namesto v avtu, so prihranili približno 3000 ton emisij ogljikovega dioksida, so sporočili.

Namen programa Varno na kolesu je poleg ozaveščanja o cestnoprometnih predpisih tudi spodbujanje gibanja in uporabe trajnostnih prevoznih sredstev, med katere spada tudi kolo.

Program Varno na kolesu se je pridružil tudi akciji KOLESARIMO.SKUPAJ, s čimer je projekt dobil še dobrodelno noto. Šole bodo kilometre osnovnošolcev vpisale in se prijavile.

Ljubljana na kolesu 27.5. – 3.6.2021

V okviru programa RAZGIBAJMO LJUBLJANO in akcije Kolesarimo.Skupaj se pridružite in kolesarite med 27. 5. in 3. 6. 2021. S tem želimo spodbuditi vse Ljubljančanke in Ljubljančane, da zamenjate avtomobile za kolesa in naredite nekaj dobrega zase in za druge. Spodbujamo vas, da se prijavite na spletni strani in pod rubriko ekipa navedete svojo četrtno skupnost. Udeleženci iz četrtnih skupnosti, ki bodo dosegli udeležbo najmanj 1% svojih prebivalcev, se potegujejo v žrebu za električno kolo Malaguti Bolonina, ki ga podarja podjetje ELPEC d.o.o..

Obiščite dogodek na FB strani in delite fotografije vaših najljubših poti po Ljubljani. #kolesarimoskupaj

Pravila sodelovanja