Center Korak in društvo Trepetlika na Brdu pri Kranju – 24. 05. 2022

Akcijo Kolesarimo.Skupaj so tudi v letošnjem letu z veseljem pozdravili iz Centra Korak, kateri so z nami kolesarili že v preteklih letih. Tokrat bomo skupaj, dne 24. 05. 2022,  odkolesarili do Kongresnega centra Brdo pri Kranju, kjer nas bodo pričakali člani društva Trepetlika. Bolniki s parkinsonizmom in drugimi ekstrapiramidnimi motnjami, nam bodo predstavili na kakšen način vključujejo šport v rehabilitacijo ter kako pozitiven učinek za njih predstavlja igranje namiznega tenisa.

Pri kolesarjenju nas bodo pospremili Urša Pintar, Robert Kranjec, Darjan Petrič ter župan mestne občine Kranj, Matjaž Rakovec. Dodaten izziv pri igranju namiznega tenisa pa bosta izzvala aktualna državna prvaka v paraolimpijskem namiznem tenisu.

S kapniki na Franjo – 11. 06. 2022

Dogodek bo umeščen v program Maratona Franja. Pridružili se bomo Družinskemu maratonu, ki poteka v soboto, 11. 6.. Ob običajni 25 km trasi bomo za člane Združenja bolnikov s cerebrovaskularno boleznijo organizirali še krajšo 5 km kolesarko pot, ki bo tekla po osnovni trasi. Organiziran bo skupen štart, odmor med kolesarjenjem in druženje po opravljeni poti. Vsi tisti člani Združenja, ki jim udeležba na dogodku ne bo izvedljiva, so vabljeni k kolesarjenju v okviru akcije na njim dosegljiv način.

Center Naprej kolesari na Branik Maribor - 15. 06. 2022

Center Naprej pomaga bolnikom s pridobljeno poškodbo možganov. Veseli smo, da se nam letos pridružujejo na akciji Kolesarimo.Skupaj ter da bomo skupaj preživeli lep kolesarski dan.

Podružili se bomo dne 15. 6. 2022 na športnem centru Branik Maribor. Organizirane bodo tri vrste rekreacije in sicer kolesarjenje, pohod ter spretnostna vožnja z invalidskimi vozički.

S Sončkom na Poli maraton - 18. 06. 2022

Letos se nam prvič pridružuje tudi društvo Sonček iz Ptuja. V sodelovanju s podjetjem Perutnina Ptuj, bomo kolesarili v sklopu maratona Poli, ki bo potekal 18. 06. 2022.

Z Gorenjske na morje - 18. 06. 2022

Majhna občina Gorje je v lanskem letu v sklopu akcije Kolesarimo.Skupaj izvedla izjemno srčen dogodek, ko je župan občine, Peter Torkar, skupaj s soobčani odkolesarili skoraj 180 km dolgo pot iz Gorij do Ankarana.

Letos smo se odločili, da dogodek ponovimo. K dogodku smo povabili tudi nekatere ostale župane, katere občine se bo na poti prečkalo. Kmalu bomo objavili več podrobnosti o dogodku. Vabimo pa vse, da se nam pridružite in nam pomagate pri zbiranju sredstev.

Obiščite dogodek na FB strani in delite fotografije vaših najljubših poti. #kolesarimoskupaj

Klobasarjenje 25. 6. 2021

Zveza paraplegikov Slovenije organizira že 8. Klobasarjenje v Slovenj Gradcu. Že drugo leto so se vključili v akcijo Kolesarimo.Skupaj, kjer želimo skupaj opozoriti, da se tudi paraplegiki vključujejo v šport in promet, pri čemer potrebujejo nekaj več razumevanja.

Varno na kolesu 2022

Z akcijo Kolesarimo.Skupaj smo se pridružili projektu Varno na kolesu. z željo šolarje spodbuditi k spoznavanju in utrjevanju potrebnih znanj in aktivnemu preživljanju prostega časa.

Naj kolo postane uporabno prevozno sredstvo tudi v kasnejših življenjskih obdobjih.

Učenci so se v sklopu programa prijavili na našo akcijo, reševali naloge, mi pa smo jim pripravili poučen video o varnosti na kolesu.

Ogled videa je možen na spodnji povezavi.

Možganske poškodbe video